Domáce medové recepty - Letný šalát s kuracím mäsom a medom
Šalát s kuracím mäsom a medom

Foto: Tatiana Kušnírová, tanindesk.com

Ingrediencie:

  • 500g miešaného listového šalátu
  • 300 g kuracie mäso
  • soľ, čierne korenie

Ingrediencie dressing:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • citrónová šťava
  • 2 PL medu
  • 2 PL olivového oleju a 1 PL dijonskej horčici

Voliteľná ingrediencia podľa chute: 100 g parmezánu

Postup:

  1. Okorenené mäso  restujeme na panvici dozlatista na preferovanej masti. My sme použili ghee maslo.
  2. Natrháme listy šalátu.
  3. Ingrediencie na dressing vymiešame v jednej miske spolu s napučeným cesnakom a nastrúhaným parmezánom.
  4. Na tanier ukladáme mäso, šalát a na záver prelejeme dressingom.
  5. Dozdobíme kúskami narezaného parmezánu.
  6. Šalát môžeme poddávať aj s urestovanou bagetkou alebo nakrájaným chlebíkom.

Napíšte mi

+421 944 420 009
Bratislava - mestská časť Rača, 831 06 Karpatské námestie 10A
adam@adoptujul.sk

Zapojte sa do diskusie