Domáce medové recepty - Kuskus s červenou fazuľou a medom
Adoptuj úľ, kuskus s medom

Foto: Tatiana Kušnírová, tanindesk.com

Ingrediencie:

  • 1 šálka/250g kuskusu 
  • 250g červená fazuľa
  • 150g kukurice
  • 100g zeleného hrášku – buď v konzerve alebo uvareného
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané nadrobno
  • 1 menšia cibuľa, pokrájaná nadrobno
  • 2 PL ghee masla alebo bravčovej masti
  • 2 PL medu
  • 1 lyžička mletého čili
  • 1 lyžička rasce, ideálne mletej
  • soľ, mleté čierne korenie – podľa chutí a preferencií

Voliteľné ingrediencie:

  • 2 šálky vývaru
  • 100g uvarenej mrkvy, pokrájané na kocky
  • 1 šalátová uhorka – pokrájaná nadrobno – na ozdobenie
  • 100g parmezánu alebo cheddaru – na ozdobenie

Postup:

  1. Kuskus zalejeme vriacou vodou alebo vývarom – pomer 1:2 a necháme zakryté postáť 15 min.
  2. Do väčšej panvici si dáme maslo a restujeme 5 min cesnak, cibuľu a korenia.
  3. Pridáme zvyšné ingrediencie okrem kuskusu a restujeme ďalších 10 min.
  4. Na záver pridáme kuskus a 5 min ešte varíme.
  5. Kuskusovú zmes na záver zdobíme syrom, šalátovou uhorkou alebo petržlenovou vňaťou.

Napíšte mi

+421 944 420 009
Bratislava - mestská časť Rača, 831 06 Karpatské námestie 10A
adam@adoptujul.sk

Zapojte sa do diskusie