Domáce medové recepty - Jednoduché medové lievance s lesným ovocím
Medové lievance adoptuj úľ

Foto: Tatiana Kušnírová, tanindesk.com

  • 2 vajíčka
  • 150 ml mlieka
  • 2 PL medu
  • 150g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • maslo 

Voliteľné

  • 1 ks nastrúhané jablko – ak ho pridáte dajte pozor na nadbytočnú šťavu a podľa hustoty pridajte ešte pár gramov múky
  • štipka škorice
  • lesné ovocie na zdobenie

Postup:

  1. V miske zmiešame ingrediencie.
  2. Vypracujeme hladké cesto pomocou mixéra a necháme ho ešte 15 minút napučať.
  3. Na panvici si roztopíme maslo a naberačkou dávkujeme jednotlivé lievance.
  4. Lievanec je hotový ak je z oboch strán prepečený dozlatista.
  5. Podávame s náplňou podľa chuti.

Napíšte mi

+421 944 420 009
Bratislava - mestská časť Rača, 831 06 Karpatské námestie 10A
adam@adoptujul.sk

Zapojte sa do diskusie