Domáce medovníčky s medom [Recept od starej mamy]

medovníky

Ingrediencie:

  • 200g medu
  • 150g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 500g hladkej múky (kľudne aj špaldovej hladkej múky)
  • 1 ks kypriaci prášok do medovníkov
  • 5 g jedlej sódy
  • 80 g masla
  • po upečení potrieť žĺtkom

Tatiana Gernátová - Adoptuj úľ

Postup:

  1. Med,cukor a vajcia zmiešame (15 až 20 min.)
  2. V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne po lyžičkách k medu.
  3. Nakoniec primiešame roztopené maslo
  4. Cesto sformujeme do tvaru bochníka a necháme odležať na pár hodín, (ak nemáte čas, stačí aj 1 hodinu).
  5. Pred prípravou cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1 až 2 cm a formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré uložíme na vymastený plech.
  6. Pečieme v rúre na cca 200 stupňov, približne 15-20 min.
  7. Ak by ste si radi ozdobili  – namiešajte si 150 – 200 g práškového cukru s 1 bielkom.

Tatiana Gernátová - Adoptuj úľ

Napíšte mi

+421 944 420 009
Bratislava - mestská časť Rača, 831 06 Karpatské námestie 10A
adam@adoptujul.sk

Zapojte sa do diskusie