Ingrediencie:
- 200g medu
- 150g práškového cukru
- 2 vajcia
- 500g hladkej múky (kľudne aj špaldovej hladkej múky)
- 1 ks kypriaci prášok do medovníkov
- 5 g jedlej sódy
- 80 g masla
- po upečení potrieť žĺtkom
Postup:
- Med,cukor a vajcia zmiešame (15 až 20 min.)
- V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne po lyžičkách k medu.
- Nakoniec primiešame roztopené maslo
- Cesto sformujeme do tvaru bochníka a necháme odležať na pár hodín, (ak nemáte čas, stačí aj 1 hodinu).
- Pred prípravou cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1 až 2 cm a formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré uložíme na vymastený plech.
- Pečieme v rúre na cca 200 stupňov, približne 15-20 min.
- Ak by ste si radi ozdobili – namiešajte si 150 – 200 g práškového cukru s 1 bielkom.